Rejse med respekt og ansvar

Grundlaget for vore rejser og aktiviteter er indsigt og forståelse for de lokale samfund vi arbejder i.

Vi arbejder bevidst med ordentlig og positiv behandling af mennesker, natur og dyr hvor vi arbejder.

Vi ser store charter rejse fabrikker i syd Thailand ødelægge mennesker og natur uden at yde noget til gengæld. De udnytter de prostituerede og nedslider/misbruger natur og dyr hvor de arbejder.

Fine og store ord er nemme at frembringe, vi lægger handling bag, ved aktivt at igangsætte projekter og tiltag for lokale mennesker, natur og dyr.

Mennesker: Vi arbejder med et sprogskole projekt i nord Thailand, som skal lære de lokale unge at tale engelsk og give dem indsigt i vestens kultur. Senere er det målet at udvide undervisningen med internetlære og handelslære. Formålet med dette projekt er at give de unge nogle værktøjer til at opnå gode jobs i nord Thailand, så de ikke bliver fristet til at tage ned til de store turistcentre i syd Thailand, til  nemme penge med prostitution og kriminalitet.

Natur: Vi arbejder med genbeplantning af fældet regnskov. Der ligger meget jord brak efter regnskovsfældning, det er skadeligt for co2 balancen og jorden tørrer ud og bliver ufrugtbar. Til efteråret planter vi 50 frugttræer på et stykke brakjord i nord Thailand, vi arbejder med et lokalt frugttræ, som lukker tæt og  giver skygge, på den måde kan vi skabe et regnskovslignende miljø. Ved at arbejde med frugttræer skaber vi arbejde og omsætning lokalt i nord Thailand.

Dyr: Vi støtter en elefant camp for  tamme elefanter, som blev overflødige efter regnskovsfældningen er stoppet. I denne camp er der bl.a. et hospital for elefanter. Campen er beliggende i junglen, som er elefanternes naturlige opholdssted, her får de rigeligt med mad, vand og skygge. De tamme elefanter kan ikke klare sig selv i naturen, så disse camps er et positivt tiltag for at sikre de tamme elefanter et godt og værdigt liv. Vi besøger campen så ofte vi kan og nyder samværet med dette fantastiske dyr.