Stress og mindful rejser

det lokale internationale tempelStress rejser og mindfulness rejser

Stress rejser er ikke stressende rejser 🙂

Det er længere varende og individuelle rejser for personlig udvikling.

I dagens moderne “hurtige” vestlige samfund gĂĄr mange rundt og har ondt i det mentale jeg.

Der kan være mange årsager til det mentale ubehag. Vi kan ikke lave om på årsagerne, men vi kan hjælpe med at se på årsagerne fra nye vinkler. Nogle årsager skal man måske slippe af med og andre kan man måske lære at holde af eller leve med. Der er ingen færdig facitliste på forhånd.

Hvorfor stress rejse ?

Vi kan tilbyde en rejse ind i en helt anden verden, ind i det dybe østen, her arbejder vi med livets enkle og fundamentale spørgsmål (vi er ikke nogen religiøs sekt eller andet mystisk, vi er almindelige modne og erfarne mennesker). Vi skruer tilværelsen om og lever et enkelt og ukompliceret liv for en periode. Vi er inspireret af den asiatiske tankegang og levevis.

Vi har ikke et forud fastlagt program som skal presses ned over deltagerne. Vi rummer det meste, nogle deltagere har måske levet et ”undertrykt” liv og har brug for et skub til at springe ud i et nyt og mere frit liv. Andre deltagere har levet et avanceret og kompliceret liv og brug for at finde tilbage til en ægte, rolig og naturlig livsbalance. Mennesker er forskellige.

En fællesnævner for de fleste stress situationer er ”myldertankerne”, de rodede tanker, som ikke giver løsning eller forståelse.

Vore deltagere lærer at få bedre kontrol med tankerne, det gør vi med lettere meditationstræning, og samtaler om bl.a. moral og kultur.

Med vore stress rejser får deltagerne mere indblik i det mentale jeg og lærer at få mere mental kontrol og accept.

 

Hvad er stress ?

Stress opstår i mange varianter og situationer, mange tænker umiddelbart arbejde, men også andre utilfredsstillende livssituationer frembringer stress.

Mange havner i en stresssituation i deres midtvejsfase, her bliver vi skilt, karrieren tager ofte en utilsigtet drejning, familien er i opløsning – børnene bliver store og flytter hjemmefra, nære personer falder bort eller falder fra, økonomien falder fra hinanden.

Alle disse elementer var før puslebrikker i et helstøbt liv med tryghed og robusthed, pludseligt bliver de elementer til utryghed og ødelæggelse, som fylder os med stress.

Hvordan arbejder vi med stressen ?

Stress rammer både på det fysiske og mentale plan, fysisk aktivitet hjælper, derfor er der daglige fysiske aktiviteter. Vi lærer at lytte til vores krop, få et bedre samspil mellem fysik og ånd. Vi har ingen skønhedsidealer, alle er ok uanset om de er tykke, tynde, høje, lave, sorte eller hvide, det drejer sig bl.a. om at finde balancen og accepten af sig selv, som man er inderst inde. På det mentale plan arbejder vi med meditationstræning og livssynsanalyse.

Hvem bestemmer over dit liv? Er det moral og jantelov eller den ”offentlige” mening? Bliver du lykkelig af villa, volvo og vovhund ? Skal du stadigt gøre dine forældre stolte af dig ? Er hverdagstrummerummen blevet til et snærende bånd ? Måske du skal tage styringen over dit liv?

Hvad blev der af kønsrollerne, hvor blev manden af og hvor bevæger kvinden sig hen ? De kønsroller vi blev opdraget til findes sikkert ikke mere, det vi er grundlæggende præget med fra barnsben er i dag forkert, er du forvirret ?

Hvem deltager pĂĄ rejserne ?

For at få noget ud af den personlige udvikling, skal man være kommet til en erkendelse af at noget er forkert og være parat til forandring.

Hvis du har brug for at dulme problemerne i alkohol eller andre stimulanser, bør du få styr på det før end de kommer på vore rejser. Misbrug fastholder desværre kun personer i den gamle rutine. Vore rejser er ikke afvænnings tilbud, vi er ikke fanatikere og kan godt nyde et glas, men personer som ikke kan leve uden en daglig rus, må få kontrol over det først.

Vore værdier bygger på: Grundlæggende livskvalitet. Accepter din krop. Forstå dine tanker. Find og accepter dit ægte jeg. Ærlighed, ægthed og tolerance.

Praktisk om rejserne

Rejserne er af min 4 ugers varighed, gerne mere, for at give resultater og mening. At finde den indre ro i et uroligt kaos, tager den tid det tager.

Vi indkvarterer i selvstændige apartments i et mindre plantageresort i nord Thailand.

Rejserne er inkl. flybilletter, logi, kost og mindful training.